SZOLGÁLTATÁSOK

A Cég működésének alapfilozófiájából következően a fő tevékenységünk komplex mérnöki szolgáltatások nyújtása mind a hagyományos, mindpedig a számítógéppel segített technológiai tervezésben, elsősorban a különféle képlékenyalakító eljárásoknál. E szolgáltatások átfogják az alkatrész tervezéstől, a technológiai folyamat tervezésen át a szerszámtervezésig és gyártásig a termékfejlesztés teljes ciklusát.

 

HAGYOMÁNYOS ÉS SZÁMÍTÓGÉPES TERVEZÉS

 

A Cégünk által nyújtott szolgáltatások között a hagyományos mérnöki tervezés és szakmai tanácsadás mellett kiemelt helyet foglalnak el a korszerű számítógépes mérnöki módszerek, amelyek között megtalálhatók a különböző gyártástechnológiai területeken széles körben alkalmazott CAD/CAM rendszerek, a folyamatok modellezésére alkalmas véges-elemes modellező rendszerekkel kapcsolatos tanácsadás, illetve e területeken felmerülő ipari feladatok megoldása.

Ma már a beszállítókkal szemben – különösen az autóiparban – alapvető elvárás, hogy számítógépes módszerekkel tervezett alkatrészek technológiai- és szerszám-tervezését olyan számítógépes programokkal végezzék, amelyek a technológia és a szerszám valós körülmények közötti megvalósíthatóságát is modellezni tudják.

 

KÜLÖNFÉLE ALKATRÉSZEK SZÁMÍTÓGÉPES TERVEZÉSE CAD RENDSZEREKBEN

 

Különféle alkatrész gyártó lemezalakító cégek részére számítógépes alkatrész tervezést végzünk a hazai iparban széles körben alkalmazott CAD rendszerekben.

 

TECHNOLÓGIAI FOLYAMAT TERVEZÉS

 

A technológiai folyamat tervezés a terméktervezési ciklus egyik legkritikusabb eleme. Mind hagyományos, mind számítógépes módszerek alkalmazásával vállalkozunk a technológiai folyamat teljes spektrumának tervezésére, beleértve az előgyártmány tervezést, optimális anyagkihasználást eredményező elrendezési tervek készítését, technológiai sorrendterv készítését a műveleti paraméterek meghatározásával együtt.

 

TÖBB MŰVELETES LEMEZALKATRÉSZ MŰVELETI SORRENDTERVEZÉSE

 

A technológiai tervezés az alkatrész típusától, illetve a vállalat eszközparkjától, elvárásaitól függően sorozatszerszámban (Progressive Dies), transzfer préseken (Tranfer Press), valamint az ún. présutca (Press Line) koncepcióban elvégezhető, valamennyi változat esetén magas színvonalú számítógépes támogatással.

SZERSZÁMTERVEZÉS NAGYMÉRETŰ AUTÓIPARI PANELEK GYÁRTÁSÁRA

 

A nagyméretű, autó panel elemek gyártása igen költséges szerszámozást igényel, ahol különösen elvárás a szerszámkorrekciók minimalizálása, az “Elsőre jót” koncepció megvalósítása.

 

KÉPZÉSEK, TOVÁBBKÉPZÉSEK, SPECIÁLIS TANFOLYAMOK

 

A Com-Formex Mérnökiroda fő tevékenységi területéhez, a képlékenyalakításhoz kapcsolódóan rendszeresen folytat különféle képzéseket, továbbképzéseket, speciális igény szerinti tanfolyamokat a terület vállalkozásainak igényei szerint.

A képzések kiterjednek a képlékenyalakítás legfontosabb alapismereteinek oktatására, beleértve az alakítás anyagtudományi hátterét, a kontinuummechanikai alapokat, de természetesen súlyponti témaként a különféle lemezalakító és térfogatalakító eljárások technológiai és szerszámtervezését.

Az előzőkön túlmenően a képzések területén is kiemelt jelentőségűek az AutoForm programrendszer felhasználói igények szerint személyre szabott tanfolyamai. Ezek keretében az autóipari alkatrészek technológiai és szerszámtervezésében, valamint végeselemes modellezésében nagy tapasztalattal rendelkező mérnökeink az AutoForm különböző moduljainak és programcsomagjainak részletes, gyakorlati példákkal illusztrált képzésekkel és továbbképzésekkel segítik a hazai lemezalakító ipar szakembereinek magas szintű ismeretszerzését.

A képzések megállapodás szerint telephelyünkön, vagy a megrendelő telephelyén is megtarthatók a szükséges infrastruktális feltételek rendelkezésre állásától függően.

 

Comments are closed.