AutoForm PartDesigner

Könnyű és gyors alkatrész módosítások

Az alakíthatósági elemzés  gyakran az alkatrész többszöri újratervezését, valamint az újratervezett geometriai jellemzők újraértékelését igényli, mielőtt az alkatrészt egyértelműen alakíthatónak minősíthetjük.

Annak érdekében, hogy gyorsan és megbízhatóan jussunk alakítható alkatrész tervekhez, az egyes alkatrész módosításokat könnyen és gyorsan kell tudni végrehajtani, és a megvalósíthatósági elemzések eredményeit gyorsan elő kell tudni állítani. Kizárólag ebben az esetben tudja a tervező biztosítani, hogy az optimális termék geometria rendelkezésre álljon és jóváhagyásra kerüljön.

Az AutoForm integrált szemléletű megoldása ezeket a módosításokat a CAD rendszerhez való visszatérés nélkül, az AutoForm programrendszeren belül sokkal hatékonyabban teszi lehetővé, mintha az alkatrész alakíthatósági okok miatt szükségessé váló módosításait a CAD rendszerbe visszatérve valósítanánk meg.

E módosítások elvégzésére az AutoFrom-Part Designer egy rugalmas, könnyen használható modul, amely lehetővé teszi a szükséges alkatrész módosítások gyors elvégzését, ezáltal is biztosítva a pontos, megbízható tervezési tanulmányok valós időben történő elvégzését.

Az AutoForm-Part Designer legfontosabb jellemzői, hogy az alábbi módosítások gyors végrehajtását teszi lehetővé az AutoForm rendszeren belül:

  • A felhasználó választásától függően az éles sarkok, élek globális és/vagy lokális lekerekítését  automatikusan, vagy manuálisan.
  • Az autóiparban gyakori jobbos-balos alkatrészek ún. double-attached tervezését és modellezését.
  • A munkadarab kontúrjának kiegyenlítését, optimális vágási kontúr biztosítását.
  • Különféle alkatrész sajátosságok létrehozását, kialakítását és módosítását (pl. kidomborodások, benyomások, merevítő bordák stb.)
  • Az alkatrész geometriában meglévő lyukak alakítási szempontból fontos automatikus kitöltését.
  • Gyors és automatikus ráncgátló felületek generálását már az előzetes alakíthatósági vizsgálatokhoz is.
  • Meglévő alkatrész geometriák importálását szinte valamennyi használt CAD adat formátumok alapján.

Comments are closed.