AutoForm Process-Designer for Catia

Az AutoForm szoftver közvetlen integrálása a CATIA CAD rendszerkörnyezetbe

Dessault Systems – Szoftver Partner

Az AutoForm Process Designer for CATIA modul közvetlenül integrálja az AutoForm szoftvert és az AutoForm paramétereket a CATIA CAD rendszerkörnyezetbe, a két programot asszociatív módon összekapcsolva. Az AutoForm felhasználói irányítása és a szimulációs fájlok kezelése részlegesen átkerül a CATIA környezetébe. Ez az összekapcsolás nemcsak a tervezés és tervezési ciklusok gyorsaságát és hatékonyságát növeli meg nagymértékben, hanem a CATIA-n belül az alkatrész adatok, az AutoForm-on belül pedig a folyamat adatok összehangoltságát is elősegíti.

Az AutoForm Process Designer for CATIA a következő előnyöket nyújtja a felhasználóknak, akik az AutoForm-ot és a CATIA CAD rendszert használják:

  • Növeli a CATIA felhasználók termelékenységét az AutoForm eredményekhez való közvetlen hozzáférésnek köszönhetően
  • Növeli a termék- és folyamat adatok pontosságát az automatikus és azonnal frissítések nyomán
  • Növeli a termékfejlesztési ciklus gyorsaságát és hatékonyságát
  • Csökkenti az adat forrás hibákat egyetlen megosztott CAD fájllal
  • A felületi, görbületi és szerszám orientációs információk átkerülnek az AutoForm környezetből a CATIA CAD rendszer környezetébe, és a kapcsolódó folyamat séma a CATIA CAD rendszer alkatrész dokumentumában kerül elmenésre. Hasonlóképpen a felületi, görbületi és szerszám orientációs információk átkerülnek a CATIA CAD rendszerből az AutoForm-ba, hogy frissítse és eltárolja az alkatrész geometriát és hogy folyamat adatokkal szolgáljon.

Az AutoForm-Process Designer for CATIA fő jellemzői a következők:

  • A szerszámfelületek gyors fejlesztése végezhető el a CATIA CAD rendszerben egy AutoFormD folyamat sémából kiindulva. Az elkészült szerszámfelülettervek, ugyanúgy, mint a drótváz modellek automatikusan átkerülnek az AutoForm-ból a CATIA CAD rendszerbe.
  • A folyamat séma következetesen és gyorsan meghatározásra és elhelyezésre kerül a CATIA CAD rendszer szerkezetében. Így az aktív felületek és más geometrikus folyamat adatok, amelyek a CATIA CAD rendszerben kerültek megtervezésre összekapcsolhatók ezzel a CATIA CAD rendszer folyamat sémával. Így az alakítási szimulációs bárikor elindítható.
  • A teljes adatlánc automatikus frissítése – a CATIA alkatrész geometriától a szerszámfelületeken át az AutoForm szimulációkig – nagy mértékben lecsökkenti a szerszámfejlesztési időt. Ennek az összekapcsolódásnak köszönhetően, számos különböző szerszám koncepció kiértékelhető egyetlen nap alatt.

AutoForm-CATIA (CATIA V4-hez)

Az AutoForm-CATIA modul elérhető a CATIA  V4 CAD rendszer felhasználói számára is, különböző funkciókkal ebben a környezetben.

 

Comments are closed.