AutoForm ThermoSolver

Szoftver a meleg lemezalakítás és edzés (Hot Forming and Quenching) hatékony modellezésére

 

Az AutoForm-ThermoSolver program lehetővé teszi a felhasználók számára a meleg lemezalakítás és edzés (Hot Forming and Quenching) hatékony és valósághű modellezését. A meleg lemezalakítás és edzés (Hot Forming and Quenching) az utóbbi években fontos szerepet játszik az autóiparban annak érdekében, hogy a járművek megfeleljenek a szigorúbb ütközésbiztonsági követelményeknek és az elvárt tömegcsökkentésnek. A nagy szilárdsági kihívásokkal, valamint az egyre összetettebb geometriák, valamint a minél kisebb visszarugózás követelményeit teljesítő tervezés rövidebb idő alatt és kisebb költséggel megvalósítható.Az AutoForm-ThermoSolver program támogatja a közvetlen és közvetett melegalakítást és az azt követő edzési folyamatok modellezését. Ez az innovatív szoftver figyelembe veszi a hűtés során lejátszódó fázistátalakulásokat és a termikus alakváltozásokat. Ezenkívül az AutoForm-ThermoSolver lehetővé teszi az alkatrész tulajdonságainak grafikus megjelenítését, mint például a vastagságeloszlást, az alakváltozáso és feszültségek eloszlását, valamint a különböző fázisok (pl. austenit, perlit, bainit, martenzit) arányának és a keménységnek a megjelenítését.

A szoftver lehetővé teszi hogy a mérnökök jobb betekintést nyerjenek a fázisátalakulásokba és azok hatásaiba, valamint a melegen alakított alkatrészek mechanikai tulajdonságainak jobb szabályozásához. Ezenkívül a testre szabott temperálási folyamat is szimulálható, így lehetővé válik az alakított alkatrészek tervezése célzott helyi szilárdsági tulajdonságokkal. Az AutoForm-ThermoSolver eredményei alapján az ütközési szimuláció pontossága javítható, a melegalakított alkatrész valós szilárdsági tulajdonság-eloszlásának figyelembe vételével.

Az AutoForm-ThermoSolver segítségével az autógyártók és a beszállítók megbízhatóan megtervezhetik a járművek melegalakított alkatrészei, például az A és B oszlopok,  első és hátsó lökhárító elemek, oldalsó sínelemek, ajtógerendák vagy tetősínek.

Az AutoForm-ThermoSolver fő előnyei:

  • Lehetővé teszi a melegalakítás és az edzési folyamatok reális szimulációját
  • Lehetővé teszi komplex geometriájú alakított alkatrészek minimális visszarugózással
  • Lehetővé teszi az alakított alkatrészek tervezését előírt helyi szilárdsági tulajdonságokkal
  • Javítja az ütközési szimuláció pontosságát

Az AutoForm-ThermoSolver főbb jellemzői:

  • Közvetlen és közvetett melegalakító folyamatok gyors szimulációja
  • Lehetővé teszi a kapcsolt termo-mechanikai szimulációkat, amelyek figyelembe veszik a fázisoktól függő anyag tulajdonságokat
  • Elemzi az edzés közbeni fázisátalakulásokat és azok hatását, valamint a fázisátalakulások okozta deformációkat
  • Támogatja az innovatív személyre szabott temperálási folyamatot
  • Lehetővé teszi a kész alkatrész tulajdonságainak grafikus megjelenítését, mint például a vastagságeloszlást, a feszültség-eloszlást, valamint a különböző anyagfázisok eloszlását és százalékát, valamint az ebből eredő keménységet

Comments are closed.