AutoForm Trim

A teríték körvonal automatikus meghatározása a vágási körvonal optimalizálásával

Az AutoForm-Trim egy kiegészítő modul a teríték optimális kontúrvonalának meghatározására. Az optimális terítékkontúr meghatározásához az AutoForm-Trim több, automatikusan végrehajtott iterációt végez és ezek alapján számolja ki a szükséges terítékkontúr legkedvezőbb alakját. Szemben az egylépcsős inverz szimulációval, az AutoForm-Trim egyik fő előnye, hogy számos szimulációt végezve határozza meg az optimális vágási körvonalat, így az eredmény jelentősen nagyobb pontosságú.

Az AutoForm-Trim a következő előnyöket nyújtja:

  • Az optimális teríték kontúr gyors meghatározása – jellemzően kevesebb, mint 5 AutoForm-Incremental iteráció alatt
  • Időt és költséget takarít meg lehetővé téve a teríték kivágó szerszám és az alakító szerszám egyidejű fejlesztését, így biztosítva a párhuzamos tervezést
  • Lerövidíti a teljes szerszám tervezési idejét
  • Jelentősen csökkenti a lézer kontúrvágás próbaidejét az összetett is meg lehet takarítani.

Az AutoForm-Trim modult jellemzően kétféle feladatra használják:

  1. Az alkatrész optimális kontúrvonalának meghatározására tovább alakítás, vagy a peremezési műveletek előtt: az így meghatározott vágási vonallal a lemez kontúr a kívánt alakot veszi fel az alakítási lépések végén, a kontúrvágó műveleteket követően.
  2. A terítéktervezésénél az AutoForm-Trim alkalmazása lehetővé teszi olyan teríték kontúr meghatározását, amely a közel végleges formához szükséges, amellyel az alkatrész kontúrvágás nélkül biztosítja az alkatrész alakítás utáni pontos alakját.

Az AutoForm-Trim fő jellemzői a következők:

  • Automatikusan meghatározza a teríték körvonalat a közel végleges alakzat gyártásához (pl. crashforming alakításnál)
  • Automatikusan kiszámít több teríték körvonalat (pl. olyan esetekre, amikor többféle vágási vonal lehet az optimalizálás célja (pl. a terítéken lévő lukak vagy vágások körvonalának többszörös optimalizálása)
  • Kiszámítja a felhasználó által meghatározott területeket a teríték vagy a vágás körvonalánál
  • Párhuzamosan meghatározza az összes kivágási vonalat több vágási művelethez, egy szegély próba alatt

Comments are closed.