TriboForm

Szoftver megoldás a súrlódási és kenési feltételek szimulációjára

Az elmúlt években a tribológia egyre fontosabbá vált a lemezalakítása terén. A tribológiát a mozgás hatásainak, valamint az alapanyag, a kenőanyag és a szerszám vagy bevonat közötti kölcsönhatás figyelembevételére alkalmazzák az alakítási folyamat során. Ezek a tribológiai kölcsönhatások jelentősen befolyásolják az alakított alkatrészek minőségét, valamint a gyártási folyamat stabilitását és hatékonyságát.

A szoftvermegoldás fejlesztésének legfőbb kihívása az volt, hogy a program megfelelően elemezze a komplex tribológiai jelenségeket egyszerűen használható szoftver segítségével. E feladat kezelésére a TriboForm szoftver a jelenleg elérhető leginnovatívabb megoldás.

A TriboForm szoftver lehetővé teszi a felhasználó számára a szerszámbevonatok, a kenőanyagok, az anyag felületi jellemzői vagy az új lemezanyagok hatásainak a súrlódásra és végül a termék minőségére gyakorolt hatásának gyors és egyszerű kezelését. A tribológiai hatások reálisabb számításba vételével fokozott szimulációs pontosság érhető el. A TriboForm termékei kiegészítik az AutoForm termékportfolióját.

A TriboForm Analyzer önálló szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a súrlódási és kenési feltételek hatékony szimulálását, megjelenítését és értékelését. Ez a termék magában foglalja a TriboForm könyvtárat, amely generikus tribológiai adatkészleteket tartalmaz a leggyakrabban használt lemezanyagokhoz, szerszámanyagokhoz és kenőanyagokhoz a lemezmegmunkáló iparban. A felhasználók közvetlenül exportálhatnak eredményeket a TriboForm FEM Plug-In számára.

A TriboForm FEM Plug-In lehetővé teszi a TriboForm eredményeknek a kereskedelmi FEM szimulációs szoftverekbe integrálását. A plug-in segítségével a TriboForm a leggyakrabban használt lemezalakítási szimulációs szoftverekbe, mint az AutoForm, a Pam-Stamp és az LS-Dyna közvetlenül integrálható.

Comments are closed.